دسته بندی


محبوب ترین مقاله ها


دوره آموزشی روش های تأمین برق مشترکان بالای یک مگاوات
۲۹ شهریور ۱۴۰۲

دوره آموزشی تأمین برق مشترکان با قدرت قراردادی بالای یک مگاوات با همکاری ...

سهم عظیمی از معاملات خارج بازار برق از طریق قرارداد دوجانبه برق صورت می گیرد.
۱۴ شهریور ۱۴۰۲

مجموع حجم معاملات خارج از بازار برق (مجموع معاملات بورس انرژی و قرارداد ...

آمار معاملات برق سبز در تابستان 1402 منتشر گردید
۴ شهریور ۱۴۰۲

معاملات برق سبز در تابلوی برق سبز بازار بورس انرژی ایران در تابستان ...

تابلو برق سبز و صنایع مشمول آن
۱۸ مرداد ۱۴۰۲

راه‌اندازی تابلوی برق سبز و ورود انرژی تجدیدپذیر به بورس می‌تواند پاسخی به ...

الحاقیه قرارداد انشعاب برق چیست
۱۳ تیر ۱۴۰۲

الحاقیه قرارداد انشعاب برق (الحاقیه نیابت)، الحاقیه ای بر قرارداد انشعاب برق فیمابین ...

ابلاغ مصوبه وزیر نیرو در خصوص برق تولیدی نیروگاه های احداث شده توسط صنایع
۱۳ تیر ۱۴۰۲

وزیر نیرو در تاریخ 1402/03/28 روش اجرایی خرید برق مازاد، محدودیت در مصرف ...

تغییرات نسبی نرخ ترانزیت برق  از سال 99 الی 1401

تغییرات نسبی نرخ ترانزیت برق از سال 99 الی 1401

کلیه مشترکین صنعتی بالای 5 مگاوات علاوه بر پرداخت صورتحساب برق مصرفی شامل بهای انرژی اکتیو، بهای انرژی راکتیو، آبونمان، مالیات و … موظف به پرداخت هزینه ترانزیت برق مصرفی خود از نیروگاه به نقطه تحویل هستند و از آنجایی که این مبلغ بخش قابل توجهی از هزینه برق مشترکین را در برمی گیرد، تغییرات نرخ آن همواره حائز اهمیت بوده است.

در حال حاضر در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و پیرو واگذاری کامل بازار برق ایران به بخش خصوصی، مشترکین صنعتی بالای 5 مگاوات ملزم به تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز خود از طریق بورس انرژی یا انعقاد قرارداد دوجانبه برق می باشند و با توجه به بستر فراهم شده می توانند تمام برق مصرفی خود را مستقل از مالک شبکه و از نیروگاه ها و شرکت های خرده فروش برق خریداری نمایند.

در این میان هزینه هایی از قبیل هرینه ترانزیت، عوارض برق، مالیات و … کماکان توسط مالک شبکه دریافت می گردد و از آنجایی که هزینه ترانزیت برق درصد قابل ملاحظه ای از موارد بالا را در بر می گیرد، نرخ و تغییرات آن همواره مورد توجه بوده است.

لذا تمامی این موارد تیم تحقیقاتی شرکت انرژی پاک پویش پرشین را بر آن داشت تا با بررسی نرخ های اعلامی توسط توانیر از سال 1399 تا 1401 تغییرات هرماه نسبت به زمان مشابه در سال قبل را مورد بررسی و پایش قرار دهد.

طبق بررسی های صورت گرفته روند رشد نرخ ترانزیت همواره صعودی بوده و با افزایش قیمت برق در در مقاطع مختلف شیب تندتری به خود گرفته است به طوریکه میانگین رشد سالانه هزینه ترانزیت در سال 1400 به 1399 برابر با 32% و این عدد برای سال 1401 به 1400 برابر با 46% بوده و نشانگر افزایش شیب رشد نرخ ترانزیت است.

با توجه به افزایش قیمت برق در شهریور ماه امسال، پیش بینی می شود در نیم سال دوم سال 1402 شاهد جهش نرخ ترانزیت نسبت به مدت مشابه امسال باشیم.

لازم به ذکر است وجود رابطه مستقیم بین قیمت برق و هزینه ترانزیت طبق مصوبه 17 تیرماه 1398 وزیر محترم نیرو، نرخ ترانزیت اعلامی توسط توانیر درصدی از نرخ تبدیل انرژی دوره مشابه سال قبل است موجب شده است روند صعودی هزینه های ترانزیت برق امری کاملا طبیعی باشد که در جداول زیر به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.

ولتاژ تحویلی انشعابسهم شبکه انتقال و فوق توزیع (درصد)سهم شبکه توزیع (درصد)
انتقال و فوق توزیع350
فشار متوسط3515
فشار ضعیف3537
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Print
LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp