انرژی پاک

اولین خرده فروش برق در ایران

کاهش هزینه ترانزیت برق مشترکین با قدرت بیش از ۱ تا ۵ مگاوات

آنچه در این مقاله می خوانید :

به فرایند انتقال انرژی از طریق مسیرهای انتقالی در بین نواحی مختلف جغرافیایی، ترانزیت انرژی گفته می‌شود. ترانزیت برق با قدرت قراردادی بالای ۱ مگاوات موضوع چالش برانگیزی است که صنایع مختلف را مشمول هزینه‌های سرسام آوری کرده است؛ به همین دلیل شناخت راهکارهای کاهش هزینه ترانزیت در این زمینه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

کاهش هزینه ترانزیت برق

بر اساس ابلاغیه نرخ ترانزیت داخلی خرید برق در سال ۱۴۰۲، مشترکین با دیماند بالاتر از ۱ مگاوات می‌توانند با کاهش موقت قدرت قراردادی، هزینه ترانزیت برق خود را کاهش دهند.

در این نامه ذکر شده که مشترکین صنعتی با قدرت بیش از ۱ تا ۵ مگاوات، با کاهش قدرت قراردادی به زیر ۱ مگاوات، همچنان باید برق مصرفی خود را از محل بورس انرژی و قراردادهای دوجانبه تامین کنند. در این پروسه صرفاً هزینه ترانزیت مشترکین بر مبنای قدرت کاهش یافته محاسبه می‌شود و این موضوع به معنای خارج شدن مشترکان از رویه‌های مربوط به دستورالعمل توسعه مبادلات برق نخواهد بود.

بر اساس خبر منتشر شده توانیر، هزینه ترانزیت مشترکان صنعتی با قدرت بین ۱ تا ۵ مگاوات بر اساس قدرت مصرفی محاسبه می‌شود؛ در نتیجه به دنبال آن هزینه ترانزیت کاهش قابل توجه‌ای خواهد داشت.

مصوبه جدید کاهش هزینه ترانزیت برق

مطابق با نامه ۲۸/۱/۱۴۰۳ شرکت توانیر، هزینه ترانزیت مشترکان تجاری با قدرت قراردادی بین ۱ تا ۵ مگاوات و مشترکان تولید بر اساس قدرت قرائت شده یا همان توان مصرفی محاسبه می‌گردد. با ضرب عدد ماکسیمتر کنتوربرق در ضریب کنتور، توان مصرفی به دست می‌آید که نشان دهنده توان مصرف شده توسط مشترکان در فاصله زمانی ۱۵ دقیقه است. توان مصرفی نام برده را می‌توان با فشار دادن دکمه‌های کنتور برق با واحد kw مشاهده کرد.

چنانچه جزء مشترکین برق با قدرت قراردادی بین ۱ تا ۵ مگاوات هستید، مطابق نامه ۱۰/۱۰/۱۴۰۲ شرکت توانیر می‌توانید با رعایت مفاد بند ۶۳-۴ آیین نامه تکمیلی تعرفه‌های برق، از کاهش موقت قدرت قراردادی استفاده کنید.

راهکار کاهش هزینه ترانزیت برق

چنانچه مشترکین مشمول تعرفه شماره ۴ تولید تا زمان نفوذ آیین نامه درخواست کاهش موقت قدرت قراردادی خود را ثبت کنند، با رعایت نکات زیر پروسه مربوطه در خصوص آن‌ها اجرایی خواهد شد:

الف – حداقل کاهش موقت قدرت ۱.۵ سال و حداکثر ۳ سال تعیین می‌گردد. مبنای شروع مدت فوق در صورت ‌عدم تغییر وسایل منصوبه کاهش دیماند، تاریخ موافقت شرکت با کاهش است. در مواردی که در وسایل منصوبه تغییراتی اعمال شده است، تاریخ نصب وسایل جدید خواهد بود.

ب – اگر مشترک قبل از پایان ۵/۱ سال از تاریخ کاهش موقت قدرت، دوباره درخواست افزایش قدرت کند یا برابر با ارقام نشان داده شده توسط دیماند متر، بیش از قدرت کاهش یافته استفاده کرده است، تمامی صورت حساب‌های صادره از زمان کاهش قدرت، بر اساس قدرت قراردادی تعدیل و اصلاح خواهد شد.

ج – اگر مشترک بعد از گذشت ۱.۵ سال از تاریخ کاهش موقت قدرت و قبل از قدرت ۳ سال، افزایش قدرت تا میزان مندرج در قرارداد را درخواست کند، در چنین موقعیتی شرکت بدون تعدیل صورت حساب‌های گذشته، قدرت مشترک را افزایش خواهد داد.

د – زمانی که درخواست کاهش موقت مشترک همراه با تغییر ولتاژ باشد، هزینه‌های مربوطه از جمله تغییر وسایل اندازه گیری در دو حالت افزایش و کاهش مجدد قدرت بر عهده مشترک می‌باشد.

ه – کاهش موقت قدرت بیشتر از دو بار تکرار نخواهد شد. در نتیجه مشترکین در صورت نیاز می‌توانند درخواست کاهش قدرت دائم را بر اساس مفاد بند ۵۹-۴ آیین نامه ثبت کنند.

سخن پایانی

چنانچه در زمینه کاهش هزینه ترانزیت مشترکین با قدرت بیش از ۱ تا ۵ مگاوات سوالاتی دارید، می‌توانید از طریق پل‌های ارتباطی قید شده با کارشناسان انرژی پاک در تماس باشید.

اشتراک گذاری در :

Related News
اخبار مرتبط

جدیدترین اخبار و تازه های صنعت برق و انرژی

COMMENTS

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *