انرژی پاک

اولین خرده فروش برق در ایران

خرید برق انرژی خورشیدی

آنچه در این مقاله می خوانید :

زمانی که صحبت از خرید برق انرژی خورشیدی می‌شود نخستین چیزی که به میان می‌آید هزینه زیاد آن است؛ چرا­که هزینه تولید و استفاده از برق خورشیدی نسبتاً زیاد است. معمولا افرادی که شناخت دقیقی نسبت به این نوع سیستم‌ تولید برق ندارند به دلیل بالا بودن هزینه به سادگی بیخیال خرید برق خورشیدی می‌شوند. باید توجه داشت که برخلاف هزینه‌های بالا، این نوع سیستم تولید برق بسیار مفید و پرکاربرد است. در ادامه این مطلب به معرفی دقیق برق خورشیدی، مزایای استفاده از آن و سایر موضوعات مربوط به این شیوه تولید برق اشاره می‌کنیم.

معرفی برق خورشیدی

پیش از هر چیزی باید با مفهوم اصلی برق خورشیدی آشنا شویم و سپس اقدام به خرید آن کنیم. در حالت کلی ماژول‌های فوتوولاتئیک یا PV به شیوه بسیار ساده و موثری برق را به کمک نور خورشید تولید می‌کنند. این ماژول‌ها در برابر خورشید قرار می‌گیرند و بدون نیاز به هیچ­گونه قطعه متحرکی اجزای مختلف خود را اجرا می‌کنند. سپس به سادگی باتری خود را شارژ کرده و انرژی لازم برای شبکه برق را جمع آوری می‌کنند.

 PV در واقع یک جمع­آوری­ کننده انرژی است که به کمک فتوولاتئیک این کار را انجام می‌دهد. زمانی که نور خورشید به یکی از سلول‌های PV انتقال داده شود، آن سلول به سادگی بعضی از فوتون‌ها را جذب خود می‌کند و تمامی انرژی فوتون را به یک الکترون، در یک ماده نیمه هادی منتقل می‌کند. در ادامه این فرایند، به کمک انرژی فوتون‌ها الکترون می‌تواند از موقعیت کنونی خود عبور کند و به بخشی از یک جریان در یک مدار الکتریکی تبدیل شود.

به طور­کلی سلول‌های PV به دو دسته سیلیکون بلورین یا فیلم نازک تقسیم می‌شوند. سلول سیلیکون بلورین به کمک سیلیکون یون سدیم، روبان یا چند کریستالی قابل استفاده خواهد بود. فیلم نازک نیز اصطلاحی است که طیف گسترده‌ای از فناوری‌های مختلف را شامل می‌شود؛ از جمله این فناوری‌ها می‌توان به سیلیکون آمورف و برخی از تغییراتی که به کمک نیمه‌ هادی‌ها انجام می‌شوند همچون تلورید کادمیوم اشاره کرد.

مراحل خرید برق انرژی خورشیدی

مراحل خرید برق انرژی خورشیدی

برای خرید برق انرژی خورشیدی باید مراحلی را به دقت طی کنید. نخستین گام تشکیل پرونده و درخواست صدور پروانه احداث است. ابتدا باید کاربرگ‌ها و فرم‌های تعهدنامه را همراه با یک درخواست کتبی تحویل سازمان دهید. سپس از شرکت آب نیرو و آب منطقه‌ای استعلام کتبی بگیرید تا هرگونه تداخل محل پروژه شما در سامانه ساتبا بررسی شود. پس از انجام این بررسی‌ها پروانه احداث نیروگاه صادر خواهد می­شود و مدت زمان آن بین ۶ ماه تا یک سال خواهد بود.

سپس باید مجوزهای مورد نیاز را دریافت کنید و قرارداد خود را ببندید. باید چهار مجوز را دریافت کنید که هرکدام توسط یک سازمان متفاوت ارائه می­شود. نخستین مجوز، مجوز اتصال به شبکه است که باید توسط پروانه احداث و معرفی‌نامه سازمان انرژی نو، از شرکت توزیع برق دریافت کنید. مجوز محیط زیست نیز با مدارک مشابه، باید از اداره کل محافظت محیط زیست دریافت شود. همچنین مجوز زمین را از سازمان امور اراضی باید تهیه کنید. پس از دریافت تمامی این مجوزها و بررسی آن‌ها می‌توانید به عقد قرارداد خرید برق خورشیدی بپردازید.

گام بعدی احداث نیروگاه است که باید نخست عملیات مقدماتی و تامین مالی پروژه آن انجام شود. همان­طور که اشاره شد پس از دریافت مجوزهای لازم قرارداد مبادله برق با خریدار بسته می‌شود، تا مراحل احداث و پیشبرد نیروگاه انجام شود. پس از به اتمام رسیدن احداث نیروگاه هماهنگی‌های لازم برای اتصال نیروگاه به شبکه برق انجام خواهد شد. بعد از اتمام احداث نیروگاه در این مرحله از خرید برق انرژی خورشیدی، شرکت توزیع برق باید کنتور را نصب کرده و بازدید نهایی را انجام دهد. سپس راه‌اندازی نیروگاه توسط شرکت توزیع برق انجام می‌شود و کنتور نیز هر دو ماه یکبار بررسی خواهد شد.

دلایل خرید برق انرژی خورشیدی

دلایل خرید برق انرژی خورشیدی

با توجه به اینکه برخی از تجهیزات انرژی خورشیدی در ایران وجود ندارند و به صورت غیر­بومی و صادراتی تهیه می‌شوند، هزینه تامین تجهیزات کمی بالا است. با توجه به اینکه این تجهیزات به صورت دلاری تهیه می‌شود و قیمت دلار نیز ثابت نیست، این موضوع کمی ریسکی محسوب می‌شود. با­این­حال نباید صرفاً به هزینه‌ها توجه کرد و مزایا و نتایج این شیوه تولید برق را نادیده گرفت. هنگام بررسی هزینه باید همه موارد را در نظر داشته باشیم و صرفاً به هزینه‌های اولیه و نرخ بهره‌برداری نپردازیم.

سوخت‌های معمول علاوه­بر اثرات محیط­زیستی و اجتماعی هزینه بالایی نیز دارند. این سوخت‌ها سالانه آلاینده‌های بسیاری را به صورت مایع، جامد و گاز تولید می‌کنند، که بر سلامت عمومی جامعه و محیط تاثیرگذار است. همچنین برق تولید شده از این سوخت‌ها و منابع به صورت دائمی و مداوم نخواهد بود. برخلاف سوخت‌های فسیلی و متعارف برق تولید شده از انرژی خورشیدی و سیستم‌های PV برق پاک را به مدت چندین دهه پس از خریداری تولید می‌کند.

توجه داشته باشید که نرخ بازگشت انرژی برق خورشیدی وابسته به سه مورد مهم است، که شامل منابع خورشیدی، سیاست‌های دولت و قیمت برق می‌شوند. در حال حاضر بعضی از نیروگاه‌های تولید برق، این انرژی را با قیمت مناسبی می‌فروشند؛ اما تورم و پیش‌بینی‌های قیمت نشان از افزایش قیمت‌ها در آینده است.

مزایای خرید برق انرژی خورشیدی

خرید برق انرژی خورشیدی مزایای بسیاری دارد که مهم‌ترین آن­ها کمک به محیط زیست است. این شیوه تولید انرژی‌ برق به کاهش تولید گازهای گلخانه کمک می‌کند و موجب حفظ محیط زیست خواهد شد. از دیگر مزایای انرژی خورشیدی می‌توان به تجدید‌پذیر بودن آن اشاره کرد. این انرژی به صورت مداوم و روزانه از طریق تابش نور خورشید تولید خواهد شد و هیچ­گونه آلودگی ندارد. صرفه‌جویی در هزینه‌های انرژی نیز از دیگر مزایای خرید برق انرژی خورشیدی است. انرژی خورشیدی به صرفه‌جویی در هزینه‌ها و کاهش آن‌ها کمک خواهد کرد.

مزایای خرید برق انرژی خورشیدی

جمع‌بندی

خرید برق انرژی خورشیدی به ظاهر هزینه‌های زیادی دارد که به دلیل تهیه تجهیزات آن است؛ اما باید توجه داشت که این شیوه تولید برق در طولانی مدت بسیار سودمند خواهد بود. برق انرژی خورشیدی نسبت به سایر شیوه‌های تولید برق از ثبات و تداوم بیش‌تری برخوردار است. همچنین مزایای بسیاری دارد که مهم­ترین آن­ها حفظ محیط­زیست است. برای خرید برق خورشیدی باید مراحل قانونی دقیقی را طی کنید تا امکان دریافت آن را داشته باشید.

اشتراک گذاری در :

COMMENTS

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *