انرژی پاک

اولین خرده فروش برق در ایران

صدور دستورالعمل‌های خرده فروشی برق

دستورالعمل های خرده فروشی برق

آنچه در این مقاله می خوانید :

شرکت‌های خرده فروشی برق، شرکت‌هایی هستند که برق مورد نیاز مصرف کنندگان را به‌طور عمده از تامین کننده خریداری می‌کنند تا آن را در بسته‌های مختلف در اختیار مشتری‌ها قرار دهند. این شرکت‌ها باید از دستورالعمل های خرده فروشی برق که توسط معاون وزیر در امور برق و انرژی تصویب می‌گردد، استفاده کنند تا بتوانند پروانه صدور این صنعت را دریافت نمایند.

اجرای دستورالعمل صادر شده نه تنها برای شرکت‌های خرده فروشی برق، بلکه برای مصرف کنندگان برق، شرکت‌های توزیع نیروی برق، شرکت سهامی مدیریت شبکه و حتی هیئت تنظیم بازار برق ایران نیز یک ضرورت است. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با تمامی نکات مربوط به دستورالعمل‌های خرده فروشی برق آشنا سازیم.

هدف صدور دستورالعمل‌های خرده فروشی برق

این دستورالعمل‌ها براساس مواد ۵ و ۶ از قانون سازمان برق ایران صادر می‌شوند تا از آن‌ها برای صدور پروانه خرده فروشی برق و ابلاغ آن استفاده شود. تمامی‌ این قوانین برای هیئت تنظیم بازار برق، شرکت سهامی مدیریت شبکه برق ایران، شرکت مدیریت تولید، شرکت‌های توزیع نیروی برق، مالکان نیروگاه‌ها، شرکت‌های خرده فروشی برق، شرکت‌های برق منطقه‌ای و مصرف کنندگان لازم‌الاجرا هستند. بالاترین مقام اجرایی شرکت‌ها و موسسات، موظف به اجرای تمامی دستورالعمل‌های صادر شده می‌باشند.

نحوه صدور پروانه خرده فروشی

همانطور که گفته شد، دستورالعمل‌های خرده فروشی برق برای تدوین و صدور پروانه شرکت خرده فروشی ایجاد شده‌اند. از این رو در این بخش قصد داریم شما را با فرآیند و نحوه صدور پروانه تاسیس این شرکت‌ها آشنا سازیم.

  • در ابتدا متقاضی باید برای اخذ پروانه شرکت خرده فروشی درخواست کتبی خود را همراه با تمامی مدارک به دفتر تحویل دهد.
  • دفتر باید پس از دریافت مدارک و بررسی کامل بودن آن، حداکثر ظرف ۱۰ روز کاری تمامی موارد را به اطلاع متقاضی برساند و در صورت کمبود اطلاعات، مدارک آن‌ها را درخواست کند. در غیر این صورت درخواست مجدد ارسال می‌شود.
  • اگر مدارک ارسالی کامل بودند، درخواست پروانه از سوی متقاضی برای اعلان ثبت عمومی و آغاز فرآیند ارزیابی مدارک در آدرس http://psp.moe.org.ir ثبت می‌گردد.
  • دفتر باید ظرف ۱۵ روز کاری پس از دریافت نظرات نهایی از سوی سازمان‌ها و موسسات، فرآیند ارزیابی درخواست را آغاز کرده و پس از تایید هیئت، پروانه را توسط معاون صادر کند.
  • اگر نیاز به بررسی بیشتر مدارک باشد، زمان ارزیابی باید توسط هیئت تمدید گردد و این امر به اطلاع متقاضی برسد. اگر متقاضی واجد شرایط اخذ پروانه شرکت خرده فروشی برق نباشد، دلایل آن به اطلاع متقاضی خواهد رسید.

شرایط صدور پروانه خرده فروشی برق

متقاضی برای دریافت پروانه خرده فروشی برق باید فرم درخواست تکمیل شده را همراه با مدارک مربوط به توانمندی مالی خود ارسال نماید تا پس از تایید توسط هیئت، صدور پروانه آغاز گردد.

اختیارات دارنده پروانه خرده فروشی برق

 دارنده پروانه خرده فروشی برق اختیار کامل در انجام وظایف زیر را خواهد داشت:

  •  خرید انرژی و ظرفیت آن از بازار عمده فروشی برق، از بازار بورس برق به‌صورت یک قرارداد دوجانبه کوتاه مدت، در قالب یک قرارداد دوجانبه بلند مدت از سوی وارد کنندگان برق و دارندگان پروانه تولید برق.
  • فروش انرژی به مصرف کننده نهایی و یا سایر شرکت‌های خرده فروشی برق.

مدیریت پروانه خرده فروشی برق

پس از دریافت پروانه خرده فروشی برق، باید مواردی را در نظر بگیرید. هر یک از این دستورالعمل‌ها برای دارندگان پروانه یک نیاز و الزام به شمار می‌روند.

  • تمامی هزینه‌های مربوط به ارزیابی، تطابق عملکرد شرکت‌های دارندگان پروانه با دستورالعمل‌ها و نیز هزینه‌های مربوط به صدور پروانه به‌صورت درصدی از تمامی مبلغ برق صورت حساب شده در دی ماه هر سال برای اعمال در سال بعد توسط هیئت تایید شده و به اطلاع وزیر نیرو برسد.
  • در دوره اول پروانه دارای اعتبار یک ساله و در دوره‌های بعدی دارای اعتبار ۵ ساله است.
  •  دارنده پروانه می‌تواند برای تمدید آن دو ماه پیش از اتمام دوره تمامی مدارک را ارسال کند.
  • اگر هر یک از شرکت‌های دارنده پروانه دستورالعمل‌های خرده فروشی برق را به درستی انجام ندهند، هیئت می‌تواند آن‌ها را به جریمه محکوم کرده و یا پروانه آن‌ها را لغو کند. به‌عنوان مثال؛ فروش برق با نرخ بالاتر از تعرفه به مصرف کننده نهایی و یا عدم پرداخت به موقع سهم فروشندگان، همچنین عدم ارائه خدمات مناسب به آن‌ها بدون دلیل موجه منجر به لغو پروانه می‌شوند.
  • هیئت مسئولیت نظارت بر عملکرد دارنده پروانه خرده فروشی برق را بر عهده دارد. از این رو، شرکت‌ها باید با دفاتر هیئت‌ها و مدیریت شبکه همکاری مداوم داشته باشند.
  • اگر هر یک از این شرکت‌ها نسبت به اجرای دستورالعمل‌های خرده فروشی برق گزارشی تهیه کنند، هیئت یک اخطاریه به دارنده پروانه ارسال می‌کند که او باید حداکثر در طی ۲۰ روز کاری پس از دریافت آن توضیحات را به‌صورت کتبی ارائه کند.
  • یکی از مهمترین دستورالعمل‌های خرده فروشی برق این است که این گونه شرکت‌ها باید تمامی مکاتبات خود را به‌صورت کتبی به آدرس تهران، تقاطع نیایش، کردستان، ساختمان وزارت نیرو، طبقه پنجم غربی، دفتر خصوصی سازی صنعت برق ارسال کنند.

شرکت‌های خرده فروش برق شرکت‌هایی هستند که برق را به‌صورت عمده از تامین کننده دریافت می‌کنند تا آن را در بسته‌های مدت‌دار در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند. بی شک اینگونه شرکت‌ها نیز برای تداوم فعالیت خود نیاز به رعایت دستورالعمل‌های خاصی دارند. این دستورالعمل‌ها توسط معاون وزیر در امور برق و انرژی تصویب شده و به تایید هیئت تنظیم بازار برق ایران می‌رسند. در این بخش سعی کردیم شما را با تمامی موارد مربوط به دستورالعمل‌های خرده فروشی برق و نحوه صدور پروانه برای تاسیس اینگونه شرکت‌ها آشنا سازیم.

سوالات متداول

  1. رعایت دستورالعمل‌های خرده فروشی برق برای شرکت‌ها چه اهمیتی دارد؟

شرکت‌های خرده فروشی برق برای دریافت پروانه صدور خود نیاز به رعایت تمامی دستورالعمل‌های صادر شده توسط وزارت امور برق و انرژی را دارند. اینگونه دستورالعمل‌ها را می‌توان لازمه دریافت صدور پروانه جهت تاسیس شرکت دانست.

  • چه افرادی مستلزم رعایت دستورالعمل‌های خرده فروشی برق هستند؟

تمامی مقامات اجرایی بالای شرکت‌ها و موسسات باید بر نحوه اجرای دستورالعمل‌های خرده فروشی برق مداومت داشته باشند.

  • پروانه شرکت خرده فروشی برق تا چند سال اعتبار دارد؟

پروانه این شرکت‌ها برای دوره اول یک سال اعتبار و برای دوره‌های بعدی نیز ۵ سال اعتبار دارند.

اشتراک گذاری در :

COMMENTS

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *