انرژی پاک

اولین خرده فروش برق در ایران

نحوه محاسبه برق صنعتی

نحوه محاسبه برق صنعتی

آنچه در این مقاله می خوانید :

نحوه محاسبه برق صنعتی از جمله کارهای مربوط به استفاده از برق در صنعت است. در واقع منظور از برق صنعتی، شامل تمامی موارد استفاده و به‌کارگیری از برق، در صنایع مختلف بوده و نیازمند بررسی است. طبیعتاً می‌دانید که برقی که در واحدهای تجاری و صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ با برق مصرفی در خانه‌ها متفاوت است؛ ولی به‌طورکلی، برقی مصرفی در صنایع مختلف، برق سه ‌فاز نام دارد.

منظور از برق صنعتی یا سه ‌فاز چیست؟

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، برق مصرفی در اماکن تجاری و صنعتی، برق سه ‌فاز یا صنعتی نام دارد. ولی توجه داشته باشید که در برخی از واحدهای مسکونی نیز از برق سه‌ فاز استفاده می‌شود؛ چراکه در این واحدها از وسایلی بهره می‌گیرند که برای انتقال برق، به برق سه ‌فاز نیاز دارند و از جمله می‌توان به آسانسور، پمپ چاه و… اشاره کرد. از جمله دستگاه‌های صنعتی که برای انتقال برق به برق سه ‌فاز نیاز دارند؛ می‌توان به الکتروموتور، پمپ و… اشاره کرد. دلیل استفاده از برق سه ‌فاز در چنین دستگاه‌های صنعتی، پایین‌بودن هزینه و راحت بودن انتقال برق سه ‌فاز است.

کاربرد برق صنعتی یا برق سه ‌فاز

در نحوه محاسبه برق صنعتی، کاربردها و موارد استفاده از برق سه ‌فاز، از اهمیت بالایی برخوردار است. از برق صنعتی و یا سه ‌فاز، نه تنها برای به کار انداختن دستگاه‌ها و تجهیزات مختلف، استفاده می‌کنند؛ بلکه برای راه‌اندازی یک موتور تک فاز در یک مجموعه نیز مورد استفاده قرار می‌دهند. به‌طورکلی از جمله کاربردهای برق صنعتی و یا سه ‌فاز در صنایع مختلف، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • همان‌طور که گفتیم، از برق صنعتی یا سه‌ فاز برای روشن و خاموش کردن موتورهای تک فاز و به کمک کلید گردان استفاده می‌کنند.
  • زمانی که می‌خواهیم موتور را به کمک یک رله هوشمند، کنترل کنیم، از برق سه فاز استفاده می‌کنیم.
  • در راه‌اندازی پمپ کشاورزی یا هر پمپ شناور دیگری از برق سه فاز استفاده می‌شود و این کار، معمولاً به کمک کلیدی به نام ستاره مثلث انجام می‌گیرد.
  • از دیگر موارد کاربرد برق سه فاز می‌توان به روشن و خاموش کردن کمپرسور به کمک یک کنتاکتور اشاره کرد.
  • وقتی قرار است که به کمک دستگاهی به نام درایو الکتریکی، دور موتور یک موتور سه فاز را کنترل کنیم، از برق صنعتی یا سه فاز کمک می‌گیریم.
  • برق سه فاز به راه‌اندازی موتور سه فاز نوار نقاله به وسیله دستگاهی به نام سافت استارت کمک می‌کند.
  • روشن و خاموش کردن چراغ‌های کارگاه به کمک کنتاکتور و به وسیله برق صنعتی صورت می‌گیرد.

تمامی موارد برقی مصرفی در صنعت و نحوه محاسبه برق صنعتی در انرژی پاک قید شده است.

کاربرد برق صنعتی

تجهیزات تابلو برق صنعتی

منظور از تجهیزات تابلو برق صنعتی تمامی تجهیزات و قطعات مربوط به برق صنعتی است که درون یک محفظه قرار گرفته است. توجه داشته باشید که این کاربرد برق صنعتی است که تعیین می‌کند درون تابلو برق و یا محفظه تجهیزات، چه ابزارها و تجهیزاتی مربوط به برق صنعتی یا سه فاز قرار گیرند. تابلو برق صنعتی کاربردهای گسترده‌ای دارد که از جمله می‌توان به کاربرد آن در کنترل فرایندهای صنعتی، کنترل موتورهای سه فاز، کنترل توزیع جریان، تابلوهای مربوط به بانک خازنی جهت اصلاح ضریب توان و… اشاره کرد.

قطعات تابلو برق صنعتی

طبیعتاً هر یک از قطعات به کار رفته در تابلو برق صنعتی، تأثیرات متفاوتی در نحوه محاسبه برق صنعتی خواهند داشت. از جمله قطعات مهم و پرکاربرد که در تابلو برق صنعتی به کار می‌رود؛ می‌توان به کلید نشتی جریان، کلید مینیاتوری، بی متال، فیوز، کنتاکتور، چراغ سیگنال، تایمر، چراغ هشدار، میکروسوئیچ، سوئیچ الکتریکی یا پوش باتن، ولتاژ یا ترانس جریان، اینورتر، سافت استارتر، ترمینال و… اشاره کرد.

نحوه محاسبه برق صنعتی یا سه فاز

شرکت برق، در ابتدای هر سال، تعرفه جدید خود برای مصرف برق را تعیین می‌کند. در واقع این شرکت، هر سال پس از اینکه نرخ خرده فروشی برق را تعیین کرد، به صورت کتبی گزینه‌های موجود برای انتخاب نحوه محاسبه برق صنعتی را در اختیار مشترکان خود قرار می‌دهد. اگر مشترکان برق صنعتی، نحوه محاسبه قبض برق صنعتی و نرخ آن را انتخاب کنند و به شرکت برق اعلام نمایند؛ در نهایت بهای برق مصرفی آنها بر اساس انتخاب خودشان محاسبه خواهد شد. توجه داشته باشید که شما در ادامه همان سال، تنها یک بار امکان تغییر در نحوه محاسبه برق خود را خواهید داشت. اگر به هر دلیلی نحوه محاسبه در ابتدای سال انتخاب و تغییر نیافت، بر اساس گزینه سال قبل، بهای برق مصرفی محاسبه خواهد شد؛ ولی شما در طی سال، می‌توانید دو بار از فرصت تغییر گزینه استفاده کنید.

البته توجه داشته باشید که شرکت برق، یک سری دستورالعمل‌های اختصاصی برای مصارف تولیدی در خصوص نحوه محاسبه برق صنعتی، در نظر گرفته است که به شرح زیر هستند؛

  • در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور، بهای برق مصرفی مشترکین، ۲۰ درصد افزایش میابد.
  • اگر بهای برق مصرفی شما روی ولتاژهای ۶۶، ۶۳ و ۱۳۲ باشد، در حدود ۶ درصد کسر و محاسه میشود.

کلام پایانی

برق صنعتی یا سه فاز در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شما میتوانید جهت محاسبه نحوه مصرف برق صنعتی به انرژی پاک مراجعه کنید.

اشتراک گذاری در :

COMMENTS

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *